Stäng

Höghöjdsbanan

 

OBS! Klicka här för att besöka vår nya hemsida!

Den här hemsidan är under avvecklingen och uppdateras inte längre. Aktuella priser och information hittar du istället på vår nya hemsida: https://aktivtuteliv.se/vasteras

Info om höghöjdsbanan
Vår höghöjdsbana är en spännande utmaning som sätter både din balans och problemlösningsförmåga på prov. Den består av olika delar med olika svårighetsgrad för att passa både små och stora klättrare.

Under två timmar tar du dig från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar. Samtliga banor sitter ihop och under klättringen kan du klättra fram och tillbaka mellan de olika delarna, du kan hoppa över delar du tycker är för svåra och klättra om delar du tycker är roliga.

I jämförelse med andra höghöjdsbanor är våra banor ganska tuffa och fysiskt krävande och därför har vi en längdgräns på 130 cm. En fysisk stark och orädd person hinner klättra alla tre delarna på två timmar, men för de flesta är det en mycket tuff utmaning!

Vikt: max 130 kg.
Längd: minsta längd i höghöjdsbanan är 130 cm och barn under 150 cm får endast klättra i sällskap av en medföljande vuxen i banan.
Klädsel: vi rekommenderar oömma kläder, stadiga skor och gärna ett par slittåliga handskar med god passform. Vi säljer lämpliga handskar i storlek S, M, L och XL i butiken för 29 kr/par.
Väder: det går att klättra i alla väder och alla årstider, men vid åska eller stormvindar ställer vi in klättringen.
Betalning: sker på plats innan din starttid med kort eller Swish i vår sport- och friluftsbutik.

I höghöjdsbanan vill vi att du är nykter. Vi har nolltolerans mot alkohol före och under själva klättringen (vilket självklart även gäller för våra övriga aktiviteter).

 

Höghöjdsbanans olika delar
Blå nivå (4 meter): här startar klättringen och det är från blå nivå som du kan ta dig vidare till de svårare delarna. Den blåa nivån är den som fungerar bäst för dig som är kortare än 150 cm. Den blåa banan består till största delen av balansmoment och de få klättermoment som finns är inte särskilt fysiskt krävande. Banan består av nio moment varav två är ziplines.

Röd nivå (6 meter): den här delen av banan länkar samman blå och svart nivå och ger dig möjlighet att röra dig upp och ner mellan de olika banorna. På den här banan finns vår längsta zipline som startar på 13 meters höjd och är 85 meter lång och leder till klättertornet framför Björnögården. Banan består av nio moment varav fem är ziplines, övriga är klättermoment som är något fysiskt ansträngande.

Svart nivå (8 meter): det här är den tuffaste av våra banor –  både psykiskt och fysiskt – och är inget för höjdrädda eller korta personer. Banan är mycket fysiskt ansträngande och kräver även god räckvidd. Här finns bl.a. ett moment där du måste hoppa över avgrunden mellan plattformarna och ett annat där du ska svinga dig i en lian för att komma över. Banan består av nio moment varav en är en zipline.

Bokning
Vi har tre bokningsbara tider dagligen: kl. 10.00, 12.00 och 14.00. Det behöver vara minst fyra personer bokade på en starttid för att den ska bli av. Om ni är färre än fyra personer får ni anpassa er till starttider där vi redan fått in andra bokningar. På helger och under högsäsong blir däremot samtliga starttider ofta fulla och då kan det vara upp till 35 personer som klättrar samtidigt som dig. Drop in-anmälan är möjligt, men risken finns att vi antingen är fullbokade eller inte har någon instruktör tillgänlig.

Klicka här för att komma till bokningen!

Avbokning
Det är fri avbokning, men vi vill att du gör det senast två timmar innan din starttid genom att ringa eller skicka oss ett e-postmeddelande.

Pris för klättring 2 h
Vuxen, 399 kr/person
Undom, 299 kr/person (upp till och med 15 år)
Barn, 249 kr/person (upp till och med 10 år. Minsta längd 130 cm)

Gruppbokningar
För svensexor, möhippor, föreningar, företag och andra grupper är det möjligt att abbonera hela höghöjdsbanan andra tider. Ni har då hela banan för er själva och slipper beblanda er med andra sällskap:
Startpris 4 999 kr inkl. moms (då ingår upp till tio persor). Blir ni fler än tio personer så tillkommer pris per person enligt ordinarie prislista.

Vi har annat pris för skolor som bokar helgfri vardag och har lärare med på marken som ledare. Kontakta oss för offert.