Stäng

Kajak- och kanotuthyrning

 

OBS! Klicka här för att besöka vår nya hemsida!

Den här hemsidan är under avvecklingen och uppdateras inte längre. Aktuella priser och information hittar du istället på vår nya hemsida: https://aktivtuteliv.se/vasteras

Vi på Aktivt Uteliv Björnögården är experter på paddling och hos oss hittar du både en välsorterad kajakbutik, du kan gå en kajakkurs, hänga med på guidade paddelturer och hyra kajaker, kanadensare och Stand Up Paddleboards.

Vid vår brygga i Hässlösundet, Mälaren, är det alltid lugnt och vindskyddat med gynnsamma förhållanden för såväl nybörjare som duktiga paddlare. Här på vår blogg kan du läsa om tio paddelturer som du kan göra från Björnögården. På bloggen finns även tips på fina övernattningsturer som du kan göra på Mälaren. Fråga oss så får du låna en karta med de finaste fika- och tältplatserna inritade när du hyr.

I priset ingår paddel, flytväst och ev. kapell (om du hyr kanadensare ingår två av allt).

Bokning

Du kan reservera kajaker, kanadensare och paddelbrädor på telefon 021-262 00 eller boka online genom att klicka på respektive produkt nedan.

0-2 h betyder att du ska ha lämnat tillbaka utrustningen till oss inom två timmar. Heldagspriset gäller för alla hyror över två timmar, oavsett när du startar, och då ska du ha lämnat tillbaka utrustningen till oss innan vi stänger för dagen (undantag för Havskajak Rolig och Kanadensare som kan återlämnas efter stängning).

Hyrpriser

Produkt 0-2 h Heldag Helg  
Havskajak Rolig 199 kr 299 kr 449 kr
Havskajak Roligare 299 kr 399 kr 599 kr
Tvåmanskajak 349 kr 449 kr 679 kr
Kanadensare 299 kr 399 kr 599 kr
SUP Rolig 199 kr 299 kr 449 kr
SUP Roligare 299 kr 399 kr 599 kr
Big SUP  1 499 kr  1 999 kr  – 

Havskajak Rolig
Kajakmodellen heter Point 65 XO13 och är en kort och bred plastkajak. Den är mycket nybörjarvänlig och perfekt att testa att paddla i för första gången. Kajaken har två packluckor där du kan ta med dig saker utan att det blir blött. Den har inget roder och lämpar sig inte för längre turer ute på fjärden. Möjligt att lämna tillbaka efter stängning.

Havskajak Roligare
I denna kategori finns det flera olika kajakmodeller bl.a. Melker Väderö och Norse Ymir. Det är långa och lättdrivna glasfiberkajaker utrustade med roder, som klarar både vågor och vind. Kajakerna är fortfarande mycket stabila, men är ändå tillräckligt avancerade att packa för längre övernattningsturer.

Tvåmanskajak
Att paddla tvåmanskajak är det tryggaste och säkraste sättet att lära sig paddla kajak på. De är mycket breda och stabila, men tack vare att man är två personer som hjälps får de ändå god fart. Perfekt sätt att introducera barn till paddling på. Vi har både plast- och glasfiberkajaker, båda är utrustade med roder.

Kanadensare
En öppen kanot med tre britsar att sitta på som paddlas med en enbladig paddel. Mycket breda och fullkomligt trygga på lugna vatten, lämpar sig däremot inte för vågor och vind ute på fjärden. I våra kanadensare får det plats tre vuxna eller två vuxna och två mindre barn. Möjligt att lämna tillbaka efter stängning.

SUP Rolig
En bred och relativt kort paddelbräda med stor volym, vilket gör den mycket nybörjarvänlig. Fungerar fint i de flesta förhållanden tack vare lite rocker i nosen. Brädan är utrustad med elastiska packremmar vilket gör att du t.ex. kan ta med dig picknickfilt och badkläder.

SUP Roligare
En något längre bräda med längre vattenlinje och spetsig för vilket gör den mer lättdriven, men den är fortfarande nybörjarvänlig. Brädan är utrustad med elastiska packremmar vilket gör att du t.ex. kan ta med dig picknickfilt och badkläder.

Big SUP
En gigantisk paddelbräda på fem gånger två meter som hela kompisgänget eller familjen kan paddla samtidigt. Lämpar sig bäst för 6-8 personer, men ni kan vara upp till 10 personer på den om inte alla är fullvuxna. Paddelbrädan är fullkomligt osänkbar vilket gör att även de allra minsta barnen kan hänga med. Trots det är den ändå förvånansvärt snabbpaddlad. Ta med brassestolar och kylväska!