Stäng

Aktiviteter för skolor

 

OBS! Klicka här för att besöka vår nya hemsida!

Den här hemsidan är under avvecklingen och uppdateras inte längre. Aktuella priser och information hittar du istället på vår nya hemsida: https://aktivtuteliv.se/vasteras

Vi tar varje år emot skoklasser från både när och fjärran som åker på klassresa till Västerås. En del bor endast i vår stugby och tar bussen in till Västerås för att göra olika aktiviteter där, medan andra väljer att nyttja hela vårt utbud från mat och logi till aktiviteter.

Så här kan ett typiskt exempel på en klassresa hos oss se ut, aktiviteterna är ett förslag och går att byta ut eller kasta om:

Klassresa med övernattning inkluderar:
Dag 1:

Incheckning i stugbyn
F.m. Höghöjdsbana
Lunch
E.m. Björnögårdens mästare (8-kamp med samarbetsövningar)
Middag
Tid för egen aktivitet 

Dag 2:
Frukost
Utcheckning
Stand Up Paddling på Big SUP med bad och lek
Lunch
Hemresa

Pris
Ovanstående program: 1400 kr/elev eller 1150 kr/elev exkl. boende och frukost (pris inkl. moms).

För skolklasser i närområdet som endast vill ha aktiviteter en dag utan logi kan det se ut på följande sätt:

Klassresa över dagen (utan övernattning) inkluderar:
F.m. Höghöjdsbana
Lunch
E.m. Björnögårdens mästare (8-kamp med samarbetsövningar)
Middag

Pris
Ovanstående 1-dagsprogram: 800 kr/elev eller 600 kr/elev exkl. middag (pris inkl. moms).

Isvakslektion

Att får lära sig iskunskap och prova på att bada isvak är inte bara en spännande och minnesvärd aktivitet, utan det kan också vara livsavgörande kunskaper som eleverna har nytta av resten av livet.

Vi på Aktivt Uteliv Björnögården är passionerade långfärdsskridskoåkare med lång erfarenhet av naturis och av att arrangera isvakslektioner för skolelever.

Isvakslektionen inleds med teoretisk iskunskap innan eleverna får möjligheten att själva testa på hur det går till att ta sig upp ur en isvak. Alltihopa övervakas av våra erfarna instruktörer. Lektionerna arrangerar vi nednaför vår stugby på norra Björnö, där ni även får tillgång till bastubygganden som ligger precis vid vattnet.

  • Startpris 2500 kr inkl. 20 elever.
  • Därefter är kostnaden 75 kr/elev.

 

 

Friluftsdag

Mitt i naturen, nära staden. Det gör Björnögården till den givna platsen att arrangera er friluftsdag på. Hit kan ni med lätthet åka kollektivt eftersom busslinje nummer två har Bjönögården som ändhållplats. Här finns även faciliteter som offentliga toaletter och fri parkering.

Vinter
I Hässlösundet, nedanför Björnögården, plogar vi varje vinter skridskobanor på isen. Så länge banorna är plogade är det tryggt och säkert att ge sig ut och åka där, trots att det är naturis.

Prova ut skridskorna i vår uthyrning på bottenvåningen och ge er ut på en härlig skridskotur. Avsluta turen med att grilla korv vid våra förpreparerade grillar nere vid isen. Som alternativ till skridskoåkning har vi även pulkor och åkmadrasser som kan användas i Björnöbacken.

  • Enbart en korv med bröd och Festis = 30 kr/elev.
  • Skridskor (el. pulka) + 1 korv med Festis = 60 kr/elev
  • Skridskor (el. pulka) + 2 korv med festis = 75 kr/elev

Sommar
Hässlösundet bjuder ofta på nybörjarvänliga förhållanden för kanotpaddling, tack vare Björnöns placering är det sällan särskilt mycket vågor eller vind där. Från våra bryggor är det fyra kilometers vindskyddad paddling ned till södra Björnön, vilket är en distans som gott och väl räcker till för en friluftsdag. Avsluta paddelturen med att grilla korv vid våra förpreparerade grillar vid bryggorna. I varje kanot får det plats två-tre elever.

  • Enbart en korv med bröd och Festis = 30 kr/elev
  • Kanot + 1 korv med festis = 60 kr/elev
  • Kanot + 2 korv med festis = 75 kr/elev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bokning

Välkommen att kontakta oss med era önskemål så sätter vi ihop en offert: info@bjornogarden.se

Priserna är angivna exklusive moms och gäller för bokningar vardagar mellan kl. 08.00-16.00. Skicka ett e-mail till info@bjornogarden.se med er bokningsförfrågan.