Stäng

Vinteraktiviteter

 

OBS! Klicka här för att besöka vår nya hemsida!

Den här hemsidan är under avvecklingen och uppdateras inte längre. Aktuella priser och information hittar du istället på vår nya hemsida: https://aktivtuteliv.se/vasteras

Björnön är ett riktigt vinterparadis där du kan åka pulka i Björnöbacken, långfärdsskridskor på plogade banor i Hässlösundet och längdskidor i spåren ute på isen. Efter aktiviteten kan du koppla av med en varm choklad och våffla framför brasan i caféet.

Men vi hyr inte bara ut utrustning för aktiviteter utanför dörren utan vi har också en modern alpin uthyrning (och skidverkstad) där du kan hyra skidor för att åka i fjällen. Vi tar inte betalt för dina resdagar utan du betalar endast för de skiddagar du har.

Basen för våra aktiviteter är sport- och friluftsbutiken i bottenvåningen på Björnögården. Där jobbar vi med både uthyrning, försäljning och kursverksamhet.

Alpin uthyrning (skidor och snowboard)

Hyr hemma och få mer tid i backen. Hos oss kan du hyra skidor och snowboard, självklart modern och nyservad utrustning. Slipp köerna på skidorten genom att hyra utrustningen på hemmaplan, dessutom blir det oftast billigare.

Om du ska åka mycket under vintern och/eller har växande barn, kan du spara en hel del pengar på att hyra skidorna en hel säsong. Du har då utrustningen hemma under hela hyresperioden och åker så mycket du vill fram till sista april. Under hela hyresperioden har du fria byten om något skulle bli urvuxet. Du kan hyra både skidpaket och enskilda artiklar, fullständig prislista hittar du här. Skidor bokar du genom att besöka butiken och göra en ordentlig utprovning, du kan antingen prova ut och reservera till ett senare tillfälle eller hyra drop-in.

Priser hittar du här!

Långfärdsskridskor och hockeyskridskor

Vintertid plogar vi en skridskobana i Hässlösundet från Björnögården ned till södra Björnön vilket är fyra kilometer enkel väg. Det gör att även nybörjare, utan iskunskap eller säkerhetsutrustning, tryggt kan ge sig ut och åka skridskor på naturis.

Vi hyr ut och säljer flera olika långfärdsskridskomodeller med skenor från Zandstra och pjäxor från Alpina. Vi har även säkerhetsutrustning som ispikar, skridskoryggsäckar och kastlinor för uthyrning och försäljning. I vår skidverkstad kan du även lämna in dina skridskor för slipning.

Ring eller e-maila oss för att förboka skridskor, våra hyrpriser ser du här:

Produkt 0-2 h Heldag Helg  
Hockeyskridskor, barn 39 kr 59 kr 79 kr
Hockeyskridskor, vuxen 59 kr 79 kr 99 kr
Långfärdsskridskor Rolig 199 kr 279 kr 459 kr
Långfärdsskridskor Roligare 249 kr 349 kr 529 kr

 

Längd- och turskidor (skate och klassiskt)

Hos oss kan du hyra både längdskidor, klassiskt och skate, och turskidor med stålkant. Vi har skidor för alla nivåer, allt från nybörjare till duktiga Vasaloppsåkare. Vi jobbar med moderna, vallningsfria längdskidor med så kallad skintech, en infälld stighud under.

Samtliga modeller du hyr av oss kan du även köpa nya i vår butik. Du kan alltså hyra, testa och sedan köpa dem. På så vis kan du hitta rätt skidor med rätt spann innan du köper dem. I butiken säljer vi även längdpjäxor, stavar, valla, längdkläder och en hel del annat.

Du kan antingen hyra och åka på isen i Hässlösundet där vi drar skidspår bredvid den plogade skridskobanan eller hyra hos oss för att ta med skidorna upp till fjällen. Då betalar du endast för dina resdagar, här kan du hitta en komplett prislista för hyror upp till en vecka.

Spark

Vi hyr ut  fina Ljusdalssparkar med sits och justerbart handtag. Lämpar sig bra för både is och snö.

Hyrpris:
2 h, 199 kr
1 dag, 399 kr

Åkmatta och pulka

Björnöbacken är perfekt för pulkaåkning!
Hyr din åkmatta eller pulka hos oss.

Hyrpris:
2 h, 49 kr
1 dag, 99 kr