Stäng

Boendepaket med aktiviteter

 

OBS! Klicka här för att besöka vår nya hemsida!

Den här hemsidan är under avvecklingen och uppdateras inte längre. Aktuella priser och information hittar du istället på vår nya hemsida: https://aktivtuteliv.se/vasteras

Välkommen till oss på friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården i Västerås. Vi ligger i det natursköna friluftsområdet Björnö på en ö i Mälaren. Vi erbjuder boende i mysiga stugor mitt i naturen och massor av utomhusaktiviteter, sommar som vinter.

Här hittar du tre populära boendepaket för en aktiv semester på hemmaplan:

Kajakpaddling med stuga vid Mälaren

Kajakpaddling på Mälaren

I vår stugby har du Mälaren rakt utanför dörren med fina paddlingsmöjligheter för såväl nybörjare som erfarna paddlare. Börja dagen med ett morgondopp i Mälaren innan du paddlar ut och lunchar på någon trevlig ö. Efter paddelturen kan du fylla på energin hos Wåffelbaren, caféet på Björnögården, innan du avrundar dagen i vår vedeldade bastu med sjöutsikt.

I vår uthyrning hittar du ett stort urval av kajaker för alla nivåer och vi hyr ut både enmans- och tvåmanskajaker samt kanadensare. Vi har även en välsorterad kajakbutik med försäljning av både havskajaker och tillbehör.

Du kan antingen boka en guidad kajaktur med kursinslag med en av våra duktiga instruktörer eller ta del av våra bästa turtips och upptäcka Mälarens guldkorn på egen hand.

Paketerbjudande:
När du bokar en stuga får du 25 procents rabatt på hyrutrustning eller aktivitet som bokas i samband med boendet. Rabatten dras av när du betalar för aktiviteten vilket sker i samband med att aktiviteten startar.

Prisexempel: boende i tvåbäddsstuga i ett dygn och endagshyra av två glasfiberkajaker, 1298 kr.

Mountainbikecykling med stuga vid Mälaren

Mountainbike med boende

I vår stugby har du mountainbike-leder rakt utanför dörren med fina cykelmöjligheter för såväl nybörjare som erfarna cyklister. På anläggningen finns en modern sport- och friluftsbutik där du både kan hyra mountainbikes och boka en guidad tur med kursinslag. Här kan du även tvätta din cykel och få hjälp med enklare reparationer. Direkt utanför finns en teknikbanan med hinder i olika svårighetsgrad samt en familjevänlig mountainbike-led (observera att det är cykelförbud i motionsspåren på ön).

Den tre kilometer långa leden på ön är blå (medellätt) men har stickspår och features på röd nivå (medelsvår). Åker du över bron till fastlandet så kan du följa stigarna upp på Badelundaåsen eller vika av mot Gäddeholm där det finns fler mountainbikeleder på blå och röd nivå.

Paketerbjudande:
När du bokar en stuga får du 25 procents rabatt på hyrutrustning eller aktivitet som bokas i samband med boendet. Rabatten dras av när du betalar för aktiviteten vilket sker i samband med att aktiviteten startar.

Prisexempel: boende i 3-4 bäddstuga i ett dygn och guidad tur på mountainbike för fyra personer, 3597 kr.

Höghöjdsbaneklättring med stuga vid Mälaren

höghöjdsbana med boende

I vår stugby bor du i mysiga stugor med självhushåll på ön Björnö i Mälaren med en utmanande höghöjdsbana som granne.

Vid friluftscentret, på gångavstånd från stugbyn, finns höghöjdsbanorna där du tar dig från träd till träd med hjälp av nät, broar, linbanor och andra spännande utmaningar. Banan består av tre delar. Den första, lätta delen (blå nivå) är cirka fyra meter över marken, den andra medelsvåra delen (röd nivå) är på sex meters höjd och leder till den tredje delen som är svår (svart nivå) och sitter på åtta meters höjd. En fysisk stark och orädd person hinner klättra alla tre delarna på två timmar, men för de flesta är det en mycket tuff utmaning!

Efter klättringen kan du fylla på energin hos Wåffelbaren, caféet på Björnögården, innan du avrundar dagen i vår vedeldade bastu med sjöutsikt som ligger i stugbyn.

Paketerbjudande:
När du bokar en stuga får du 25 procents rabatt på aktivitet som bokas i samband med boendet. Rabatten dras av när du betalar för aktiviteten vilket sker i samband med att aktiviteten startar.

Prisexempel: boende i 3-4 bäddstuga i ett dygn och startplats i höghöjdsbanan för två vuxna, en ungdom och ett barn 1909 kr.