Stäng

Om Björnögården

 

OBS! Klicka här för att besöka vår nya hemsida!

Den här hemsidan är under avvecklingen och uppdateras inte längre. Aktuella priser och information hittar du istället på vår nya hemsida: https://aktivtuteliv.se/vasteras

Björnögården

Aktivt Uteliv Björnögården är ett friluftscenter med sport- och friluftsbutik, café, konferensanläggning, stuguthyrning och höghöjdsbana i friluftsområdet Björnö i Västerås. Mitt i naturen, nära staden. Björnö ligger tio minuter från centrum med bil eller 15 minuter med buss. Ändhållplatsen på busslinje två heter ”Björnögården”.

Våra ledord är kunskap, service och kvalité, vilket rent konkret innebär att vi endast jobbar med aktiviteter som vi själva utövar och kan riktigt bra. I Butiken arbetar vi med både försäljning och uthyrning vilket betyder att du bland annat kan hyra skidor, hyra långfärdsskridskor, hyra mountainbike eller hyra kajak hos oss. Vi har även en skidverkstad där vi till exempel kan slipa skidor, valla skidor och slipa skridskor. Vi är också Västerås största arrangör av kurser och i vårt kursutbud kan du bland annat hitta kajakkurs, teknikkurs för längdskidor och mountainbikekurs.

I anslutning till Björnögården finns även motionsspår för promenad,
löpning och skidåkning samt även en pulkabacke. Du hittar även
utsiktsplatser, flera badstränder och bryggor på ön.

Björnön som är ett naturreservat har en unik flora, bland annat med
ett rikligt bestånd av misteln som är Västmanlands landskapsblomma.
Djurlivet är varierat och man kan räkna med att få se både dovhjort,
rådjur, grävling, räv, hare samt ett stort antal fågelarter.
En älg är heller inte ovanligt att stöta på vintertid.

Aktivt Uteliv Björnögården är en sammanslagning av Aktivt Uteliv och Björnögården Restaurang Konferens Spa AB, vilket skedde under våren 2019. Aktivt Uteliv är en lokal sport- och friluftsbutik som funnits i Västerås sedan 2011 och Björnögården, med anor från 1942, har drivits i sin nuvarande form sedan 2009.

Varmt välkommen till oss!

/Per Fredin, Per Berglund och Thomas Eriksson med personal